пʼятниця, 6 листопада 2015 р.


                                 Чим корисні сухофрукти?
 
У сухофруктах зберігаються всі якості свіжих плодів, а у деяких з них корисних мінеральних солей, мікроелементів стає ще більше і вони є чудовим джерелом енергії. Всі вони багаті на калій, тому сприяють хорошій роботі серця. Сухофрукти приносять організму вийняткову користь. Їх не треба варити, а просто залити окропом і міцно закрити кришкою. Краще пити без додавання цукру, можна додати трішки меду.
 

 

                      Як вибрати якісні маслини до святкового столу?
 Шукайте на етикетці фрази: «виготовлено без застосування хімічних методів», або «Виготовлено шляхом натуральної ферментації (бродіння)». Адже сирі малини є неїстівні. Лише внаслідок бродіння з них виходить гірка речовина олеоропеїн. Щоб її позбутися плоди замочують у соленій воді від 6 місяців аж до року. Понад 90% маслин, які є на полицях магазинів втрачають гіркоту внаслідок швидкої обробки лугом. Після реакції плоди відмивають від розчину. Шкоди здоров’ю вони не завдадуть, але й особливим смаком не потішать. Якщо на етикетці написано, що це «маслини з додаванням заліза», будьте впевнені, що вони пофарбовані за допомогою Е-579. Головна ознака натуральних маслин – колір рідини у якій вони плавають. Вона не має бути чорною.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар