Корисні властивості меду, змішаного з холодною водою
Медова вода - це чудовий засіб, який доступний кожному. Позитивний вплив медової води на організм неможливо переоцінити.● Одну чайну ложку меду розвести в склянці сирої води. Отримуємо 30% розчин меду, який за складом ідентичний плазмі крові. Медова вода засвоюється організмом швидко і повністю.
● Ефект медової води Нормалізується травлення. Покращується робота всіх ланок ШКТ.
● Підвищується імунітет. Проходять хронічні нежиті, бронхіти, розріджується і виходить слиз з легень (природним шляхом - через кишечник).
● Відбувається очищення всього організму на клітинному рівні.
● Підвищується антибактеріальний, противірусний ефект.
● Нормалізується робота кишківника.
● Медову воду в лікувально-профілактичних цілях потрібно пити вранці натщ.
● Медової водою протирають обличчя. Вона живить шкіру, робить її м'якою і ніжною. Це натуральна косметика. Найдавніша і найсучасніша одночасно.
Капусняк – це дуже смачна і корисна страва. Основні його компоненти – м'ясо з кістками і квашена капуста. Чому колись господині ставили горщик із звареним капусняком у добре нагріту піч на добу ?
У квашеній
капусті містяться молочна та інші органічні кислоти. Під їх впливом, білки,що
входять до складу м’яса, розщеплювались вже в горщику, що полегшує засвоєння їх
організмом. Кісточки в такому капусняку були такі м’які, що їх можна було
пережовувати. Бо ті ж кислоти, взаємодіючи з основним матеріалом кісток –
нерозчинним фосфатом кальцію, перетворювали його на розчинні, доступні для
організму людини речовини, постачаючи його необхідним кальцієм і фосфором.
Коли ви варите молочну кашу, молоко потрібно додавати на початку, чи в кінці приготування?
Молоко містить цукор
(лактозу), який за високої температури вступає в реакцію з амінокислотами
білків крупи, блокуючи їх, а це приводить до зниження ступеня засвоєння білка в
організмі. В результаті втрачається до 50% найцінніших амінокислот лізину та
метіоніну. Чим більша тривалість нагрівання каші з молоком, тим більші втрати.
Тому крупу потрібно довести до готовності, а вже потім додавати молоко.
Чи є різниця в наявності поживних
речовин у листках салату зрізаних уранці та увечері
Знаючи умови перебігу реакції фотосинтезу, можна стверджувати, що до вечора відбувається максимальне накопичення вуглеводів у листках, а вночі вони частково витрачаються на дихання. Тому салат зрізаний увечері є корисніший, ніж той, що зрізаний вранці.
речовин у листках салату зрізаних уранці та увечері
Знаючи умови перебігу реакції фотосинтезу, можна стверджувати, що до вечора відбувається максимальне накопичення вуглеводів у листках, а вночі вони частково витрачаються на дихання. Тому салат зрізаний увечері є корисніший, ніж той, що зрізаний вранці.
Як за
допомогою індикаторного папірця визначити, чи свіже м'ясо ?
Свіжий
м'ясний сік має слабо кислу реакцію. Тобто, якщо торкнутися
універсальним індикаторним папером до мяса він змінить забарвлення на
червоний. Якщо реакція нейтральна або лужна, тобто папірець став
зеленуватий, або білий, краще обрати продукт у іншого продавця.
Немає коментарів:
Дописати коментар